Rajčatová rýže s krůtím masem

Vyzkoušejte recept na rýžovou směs s rajčaty a krůtími kousky s chutí česneku a tymiánu. Pokrm připravujeme v troubě.


3.97x
60 min

Postup přípravy

Maso očistíme, nakrájíme na malé medailonky, které naklepeme, osolíme a opepříme. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na plátky. Oloupanou cibuli a česnek nakrájíme nadrobno a zpěníme na másle s malým množstvím oleje. Pak k cibuli přidáme nakrájená rajčata, větvičku tymiánu, sůl a pepř a vše ve vlastní šťávě krátce podusíme.

Malé krůtí medailonky zprudka opečeme z obou stran na oleji a přendáme i s výpekem do zapékací mísy. Na maso rovnoměrně nasypeme rýži a podušená rajčata. Vše poklademe zbývajícím tymiánem, zalijeme vývarem a zakryté dusíme v troubě při 170 °C asi 25 minut, dokud nebude rýže měkká.

Rýžovou směs s rajčaty a krůtími kousky rozdělíme na porce a podáváme.
Poznámka pro míry - používáme hrnek o objemu 200 ml.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rajčatová rýže s krůtím masem

Zpět na recept