Kde se vzalo srbské rizoto: tradiční recept ze školní jídelny, který si zamilujete
Srbské rizoto je oblíbené jídlo, které se často podává ve školních jídelnách a kantýnách. Někdy ho můžeme najít i na jídelním lístku restaurací mezi hotovkami. Přestože název evokuje Balkán, skutečný původ pokrmu je spíše český, inspirovaný tradičními rýžovými pokrmy z jihovýchodní Evropy. Díky své jednoduchosti je srbské rizoto oblíbené jako rychlý oběd i večeře.
Lahůdky z jednoho hrnce: Jak báječně uvařit a neušpinit hromadu nádobí
Jídla z jednoho hrnce jsou důkazem, že jednoduchost a dokonalá chuť můžou jít směle ruku v ruce. Ať už jde o vydatné guláše, voňavá kari nebo syté polévky, pokrmy připravené v jedné nádobě šetří čas, energii i nádobí. Pojďme si uvařit praktická jídla, kterými vždycky oslníte.
Autor:Ludvo





Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena