Paella mixta

Výborný recept pro milovníky mořských pochoutek.


4.36x
60 min

Postup přípravy

Cibuli a česnek očistíme a nasekáme najemno. Na olivovém oleji osmahneme slávky a celé krevety po dobu asi 8 minut. Odložíme stranou na připravený talířek.

Do oleje dáme masa a o chvilku později přidáme šafrán, cibuli, česnek a kroužky z kalamáry a nakrájené proužky z červené papriky. Restujeme asi 4 minuty. Pak přidáme mořské plody (chobotničky, slávky, krevetky) a restujeme další 4 minuty.

Poté přidáme hrášek a rýži, osolíme, opepříme a zalijeme vodou. Na 1 hrnek rýže dáme 2 hrnky vody. Až se odpaří část vody tak, že rýže vystupuje na povrch, paellu ozdobíme krevetami a slávkami. Dusíme asi ještě 10 - 15 minut. Poté paellu zapékáme v troubě na 220 °C dalších 10 - 15 minut. Paellu mixta vrátíme na oheň na 3 - 4 minuty a máme hotovo.

Paellu mixta poté podáváme s rozpůleným citrónem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Paella mixta

Zpět na recept