Paella s mořskými plody

Pro španělskou kuchyni je paella typická. Varianta s mořskými plody je jedna z nejoblíbenějších.


3.712x
45 min

Postup přípravy

Pro přípravu paelly budeme potřebovat předem uvařenou rýži. Mořské plody necháme roztát a okapat. Cibuli oloupeme, nasekáme na drobné kostičky a orestujeme na horkém olivovém oleji. K cibuli následně přidáme mořské plody a ještě krátce orestujeme.

Základ paelly podlijeme bílým vínem a za stálého míchání necháme tekutinu odpařit. Přidáme prolisovaný česnek a předem uvařenou rýži. Zalijeme 4 hrnky zeleninového vývaru.

Směs přivedeme k varu, stáhneme plamen a paellu ochutíme kardamomem, solí, pepřem a za občasného míchání dál vaříme, dokud rýže nezhoustne. Pak povrch paelly obložíme proužky čerstvých paprik (můžeme použít i jinou zeleninu - hrášek, kukuřici) a necháme dojít již bez míchání na co nejmenším plameni asi dalších 15 minut.

Hotovou paellu podáváme nejlépe velmi horkou - okamžitě po stažení z ohně. Přidáme kousek čerstvého citronu pro zakapání a jako přílohu můžeme nabídnout bílé pečivo.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Paella s mořskými plody

Zpět na recept