směs | ||
---|---|---|
2 lžíce | olivový olej | |
2 stroužky | česnek | |
2 ks | kuřecí prsa | |
1 ks | cibule | |
3 hrnky | rýže | |
500 ml | kuřecí vývar | |
1 plechovka | loupaná rajčata | |
1 balíček | krevety | |
1 balíček | krabí tyčinky | |
0.5 balíčku | mušle (slávky) | |
1 špetka | šafrán | |
1 hrst | hrášek mražený | |
podle chuti | ||
1 lžička | sůl | |
2 špetky | pepř |
Na pánvi rozpálíme olivový olej a na něm orestujeme kousky česneku. přidáme na kousky pokrájené kuřecí maso a cibuli. Přidáme rýži, kterou necháme zesklovatět a zalijeme vývarem. Necháme povařit, přidáme na kousky nakrájená loupaná rajčata, celé krevety, pokrájené krabí tyčinky a slávky, dobře promícháme, podle chuti osolíme a opepříme, přidáme špetku šafránu. Paella se vaří do úplného změknutí rýže a nakonec přidáme hrst mraženého hrášku. Necháme dobře prohřát a ihned podáváme.
Neodolatelné recepty na rizoto: S kuřecím, zeleninou a pravé italské v krémové podobě
Rizoto je původně pravým italským pokrmem, který si žádá pečlivou přípravu a stanovený postup. Ovšem po Česku si jej připravujeme po svém - většinou v nekrémové variantě. Dnes se podíváme na ty nejlepší recepty, které u našich čtenářů bodují.
Vaříme s kuskusem: Nejlepší recepty s ultra rychlou přípravou!
Kuskus je velmi variabilní surovina, dá se použít jako jednoduchá příloha, hlavní chod v podobě salátu, na způsob rizota, ale také použít jako základ do nejrůznějších placiček, polévek a jako hlavní surovina při přípravě sladkých nákypů a kaší. Jak se kuskus správně připravuje se podíváme ve vybraných receptech.
Autor:Veronika
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena