Na polovině oleje opečeme kuřecí stehna. Ta můžeme překrojit i na polovinu. Osolíme je a vyjmeme.
Do pánve dáme nakrájenou cibuli a česnek, zpěníme, přidáme na kousíčky nakrájené maso a opečeme.
Doplníme nakrájenou klobásu, papriku, oloupaná rajčata, fazolky, opepříme a dochutíme šafránem a chvíli podusíme. Potom přidáme plody moře a zase chvíli dusíme.
Na veliké pánvi nebo v pekáči rozehřejeme olej a vsypeme opláchnutou rýži. Opékáme ji tak dlouho, dokud nezesklovatí. Osolíme a zalijeme vývarem.
Přidáme kuřecí maso, směs vepřového a zeleniny a rovnoměrně vše rozložíme na pánvi nebo na pekáči. Pánev vložíme do středně vyhřáté trouby a takto připravenou španělskou paellu dusíme asi 20 minut.
Podle potřeby ji podléváme vývarem. Ke konci na ni nasypeme hrášek a odklopíme pokličku, aby se voda vypařila. Španělskou paellu ihned podáváme.
Uvařil jsem přesně podle receptu a povedlo se paella byla vynikající
gabi
Re: Paella
Dobrý den. Já žila na Mallorce 2 roky a v restauraci podávali přesně takovou paellu jakou tady prezentují. Byly tam fazolky SAMOZDŘEJMĚ. A jsou i různé druhy a opravdu se tam dává téměr co dum dal. Takže v pořádku :))))
Kája
barvivo
Ve Španělsku prodávají koření - lépe barvivo specielní do paelly - asi místo šafránu - má to pěkně oranžovou barvu. Někdy to přidám i do těsta na bramborové i houskové knedlíky
Fluchtweg
Re: Paella
Máte pravdu. Klobása tam patří. A musím souhlasit s tím, že se liší snad rodinu od rodiny. S dobou přípravy a s dobou úpravy zeleniny bych s Vámi nesouhlasil. Obojí je kratší.
pixy
Re: Paella
Ale je to pravda. Jednak "svou" paellu má každý region a ty recepty se vesnici od vesnice často hodně liší. A jednak typickou součástí paelly JE klobása - přesněji řečeno chorizo, což je ostrá španělská klobása, k dostání už i v našich supermarketech.