Rybí paella z tresky

Recept na paellu po česku, kterou připravíme z mražené tresky, surimi tyčinek, zeleniny a rýže.


4.720x
60 min
2×

Ingredience

2 stroužkyčesnek
700 mlvoda
50 gzelené olivy
0.5 ksčervená paprika
1 kszelená kapie
0.5 ksžlutá paprika
1 ksčervená cibule
1 ksmalý pórek
500 gmražená treska
150 grybí tyčinky Surimi
1 kostkabujón s bylinkami a panenským olivovým olejem

podle potřeby

olej

podle chuti

sůl
šafrán
mletý bílý pepř

Postup přípravy

Tresku omyjeme, osušíme, zakapeme citronovou šťávou, osolíme a opepříme. Jakmile ryba povolí, nakrájíme ji na kousky asi 3x3 cm, které zprudka z obou stran opečeme na oleji a odstavíme z tepla. Z vody a bylinkové bujónové kostky si připravíme vývar, který ochutíme šafránem a necháme vychladnout. Rýži vypereme a necháme okapat. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Sloupnutý česnek prolisujeme. Papriky a kapii zbavíme jádřinců a nakrájíme na stejnoměrné kousky. Pórek očistíme a nakrájíme na čtverce. Okapané olivy pokrájíme na půlky. Surimi tyčinky zbavíme obalu a nakrájíme na špalíky. Na velké zapékací pánvi necháme zpěnit cibuli, přidáme ostatní zeleninu a vše orestujeme. Vmícháme okapanou rýži a za stálého mícháni asi 5 minut opékáme. Přilijeme bylinkový vývar se šafránem a přivedeme do varu. Jakmile se směs začne vařit, nádobu odstavíme, vmícháme tresku, surimi tyčinky, olivy a ochutíme solí a pepřem. Nádobu zakryjeme poklicí a dusíme v troubě při 180 °C asi 25 - 30 minut, dokud není rýže měkká a nasákne všechen vývar. Rybí paellu z tresky podáváme se zeleninovými saláty.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rybí paella z tresky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena