Pyré z červené čočky

Pyré, které lze jíst jako čočkovou polévku i jako čočkovou kaši.


4.313x
30 min
4×

Postup přípravy

Červenou čočku dobře propláchneme a dáme s 1 litrem vody na 15 minut vařit. Přidáme jednu kostku masoxu, jednu očištěnou a nakrájenou mrkev, napůl rozkrojenou cibuli, bobkový list, lžíci soli, několik kuliček černého pepře a nového koření. Dochutíme lžičkou octa, můžeme také trochou kari.

Z hotové čočky vyjmeme bobkový list, pepř a nové koření a rozmixujeme ji. Kaši podáváme s párkem.

Pokud chceme mít z čočky raději polévku, přilijeme podle potřeby trochu vody a přidáme na kostičky nakrájenou opečenou slaninu.
user-icon

autor Jiřina K


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pyré z červené čočky

Zpět na recept