Pusinky

Oblíbené vánoční cukroví, které je možno hodně obměňovat.


3.1240x
60 min

Postup přípravy

Předehřejeme si troubu, ale pouze na 150 °C. Plechy, stačí nízké, dobře vymažeme ztuženým tukem.

Z bílků ušleháme tuhý sníh, postupně po částech zašleháváme cukr, dáme do horké lázně a šleháme dotuha a tepla. Potom z lázně vyjmeme a šleháme až do vychladnutí.

Na připravené plechy tvoříme ozdobným zdobítkem malé pusinky (trošku od sebe) a pečeme v předehřáté troubě - spíše sušíme.

Pokud chceme více druhů cukroví, můžeme do připravené hmoty lehce vmíchat strouhaný kokos, nebo strouhané mandle a máme kokosové a mandlové pusinky. Rovněž můžeme popustit uzdu fantazii a hmotu rozdělit na více částí a ty potom postupně nabarvit různými potravinářskými barvivy.
user-icon

autor konvalinka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pusinky

Zpět na recept