Piškotový dort s mascarpone

Recept na úžasný piškot, který rozhodně doporučuji, už nedělám jiný než tento. Kouzlo krásně nadýchaného a vláčného korpusu je v tom, ušlehat bílky s cukrem, to dá korpusu dokonalou texturu.


3.97x
90 min

Postup přípravy

Bílky začneme šlehat a jakmile máme bílky lehce vyšlehané, přidáme špetku soli a pomaličku přidáváme cukr a šleháme do té doby, dokud bílek nedrží po namočení prstů špičku vzhůru. Buďte vytrvalí, šlehá se opravdu dlouho. Potom přidáme ostatní ingredience - žloutky, olej a hladkou mouku.

Formu na korpus vymažeme máslem a vysypeme moukou. Korpus pečeme na 180 °C asi 45 minut. Po upečení necháme korpus odstát 10 minut, poté vyjmeme z formy a necháme vychladnout. Zatím vyšleháme šlehačku se ztužovačem a zašleháme mascarpone. Podle chuti krém osladíme cukrem moučka.

Korpus rozkrájíme na pláty a pomažeme krémem. Také můžeme na jedno patro namazat marmeládu nebo krém posypat oříšky. Dort pomažeme nakonec po okraji a okraj obalíme ve strouhaném kokosu. Na vrchní část dortu namažeme krém a necháme zchladnout. Potom poklademe dort ovoce, například jahodami nebo jiným ovocem podle chuti.

Želatinu v sáčku uvaříme podle návodu na balení, ale necháme ji vychladnout, aby nebyla tak horká a dort nepokazila. Jakmile je želatina vlažná, ale dá se s ní natírat, potřeme ovoce želatinou, aby se lesklo.

Piškotový dort s mascarpone servírujeme jako lahodný moučník na sváteční stůl.
user-icon

autor mia


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Piškotový dort s mascarpone

Zpět na recept