Bílky začneme šlehat a jakmile máme bílky lehce vyšlehané, přidáme špetku soli a pomaličku přidáváme cukr a šleháme do té doby, dokud bílek nedrží po namočení prstů špičku vzhůru. Buďte vytrvalí, šlehá se opravdu dlouho. Potom přidáme ostatní ingredience - žloutky, olej a hladkou mouku.
Formu na korpus vymažeme máslem a vysypeme moukou. Korpus pečeme na 180 °C asi 45 minut. Po upečení necháme korpus odstát 10 minut, poté vyjmeme z formy a necháme vychladnout. Zatím vyšleháme šlehačku se ztužovačem a zašleháme mascarpone. Podle chuti krém osladíme cukrem moučka.
Korpus rozkrájíme na pláty a pomažeme krémem. Také můžeme na jedno patro namazat marmeládu nebo krém posypat oříšky. Dort pomažeme nakonec po okraji a okraj obalíme ve strouhaném kokosu. Na vrchní část dortu namažeme krém a necháme zchladnout. Potom poklademe dort ovoce, například jahodami nebo jiným ovocem podle chuti.
Želatinu v sáčku uvaříme podle návodu na balení, ale necháme ji vychladnout, aby nebyla tak horká a dort nepokazila. Jakmile je želatina vlažná, ale dá se s ní natírat, potřeme ovoce želatinou, aby se lesklo.
Piškotový dort s mascarpone servírujeme jako lahodný moučník na sváteční stůl.