Suchárek

Co s bílky, které zbudou po pečení vánočky? Zde je jedno z řešení. Jednoduchý recept na sladkou dobrotu.


0.00x
60 min

Ingredience

10 dkgrozinky
3 ksbílek
15 dkgcukr moučka
1 balíčekvanilkový cukr
15 dkgpolohrubá mouka
10 dkgkandované ovoce

Postup přípravy

Z bílků a cukru vyšleháme tuhý sníh a ručně vmísíme mouku. Poté do těsta přidáme ostatní ingredience podle chuti - rozinky, cukr, vanilkový cukr a kandované ovoce. Poměry se mění podle počtu zbylých bílků. Těsto dáme do formy na dortové korpusy, kterou vyložíme pečícím papírem. Suchárek pečeme v troubě předehřáté na 180 °C 20 - 25 minut. Zkoušíme špejlí. Suchárek podáváme jako sladké pohoštění, a to nejen o Vánocích.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Suchárek

Zpět na recept
Druh jídla
Dezerty
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně
K příležitosti
Vánoční recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena