Sněhová bábovka

Nevíte co s vaječnými bílky? Lepší než neustálé pečení pusinek je zbavit se bílků jednoduchou a výbornou sněhovou bábovkou.


0.00x
60 min

Postup přípravy

Předehřejeme troubu na 180 °C a vymažeme bábovkovou formu.

Bílky ušleháme spolu s 2 lžícemi cukru a špetkou soli do pevného nadýchaného sněhu. Šleháme pomalu, aby sníh měl všechny své kvality.

Zbylý cukr smícháme s moukou, bramborovým či kukuřičným škrobem a práškem do pečiva. Prosejeme do ušlehaných bílků, přidáme kůru nastrouhanou z bio citronu, vanilkový extrakt a opatrně vmícháme. Následně opatrně vmícháme i rozpuštěné máslo a nalijeme do vymazané a vysypané bábovkové formy.

Sněhovou bábovku pečeme přibližně 30 minut, poté ji vyklopíme z formy, necháme vychladnout a podáváme.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Sněhová bábovka

Zpět na recept