Pstruh se zeleninou

Nejen na Vánoce si můžeme pochutnat na lahodném a zdravém rybím mase.


4.56x
45 min

Ingredience

2 lžícemáslo
2 lžičkyestragon
4 lžícepiniové oříšky
2 ksvětší mrkev
1 ksvětší pórek
4 ksstřední pstruh

na ozdobu

kopr
citron

podle chuti

citronová šťáva
česneková sůl

podle potřeby

olej na vymazání

Postup přípravy

Pstruhy očistíme, osolíme a prokapeme citronovou šťávou. Očištěné mrkve i pórek nakrájíme na drobné nudličky. Smícháme s estragonem i piniovými oříšky a směs orestujeme na rozehřátém másle. Polovinou směsi naplníme pstruhy, poklademe je na olejem vymazaný pekáček a v předehřáté troubě je 30 minut pečeme na 200 °C. Hotové pstruhy rozdělíme na talíře, ke každému dáme čtvrtinu zbylé směsi a ozdobíme je měsíčkem citronu a snítkou kopru. Vhodnou přílohou jsou nové malé vařené brambory.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Pstruh se zeleninou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Vánoční recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena