Jemný rybí filet v lahodné omáčce, kde se jemnost smetany snoubí s osvěžující pikantností limetky. Vyzkoušejte tento výborný recept.
0.5 hrnečku | olej |
2 lžíce | sůl |
2 ks | pstruh |
omáčka | |
---|---|
0.5 l | vývar |
0.5 kostky | máslo |
1 kelímek | smetana |
2 ks | lime |
1 špetka | bílý pepř |
3 lžíce | hladká mouka |
na ozdobu | |
1 snítka | pažitka |
2 plátky | lime |
na obalení | |
1 hrnek | hladká mouka |
Pstruhy omyjeme, osušíme, na bocích nařízneme, dobře po všech stranách osolíme a necháme asi půl hodinky v chladu odležet. Poté si rozpustíme máslo, přidáme hladkou mouku a orestujeme. Než jíška chytne barvu, přidáme vývar a promícháme, přidáme šťávu a kůru z limetky, smetanu, bílý pepř, povaříme a dosolíme podle chuti. Na pánvičce rozehřejeme máslo s trochou oleje, pstruhy jen trochu obalíme v hladké mouce a z obou stran osmažíme. Hotové pstruhy na talíři přelijeme omáčkou a ozdobíme ještě pažitkou a plátkem limetky. Pstruhy ve smetanové omáčce podáváme s rýží.
Veganské plněné papriky s rajčatovou omáčkou krok za krokem
Tip na vydatný veganský oběd na způsob oblíbené české klasiky, který vás naučíme krok za krokem. Na recept budeme potřebovat jen pár surovin a základem je samozřejmě zelenina, rýže a tofu.
autor Veronika
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena