0.5 hrnečku | olej | |
2 lžíce | sůl | |
2 ks | pstruh | |
omáčka | ||
---|---|---|
0.5 l | vývar | |
0.5 kostky | máslo | |
1 kelímek | smetana | |
2 ks | lime | |
1 špetka | bílý pepř | |
3 lžíce | hladká mouka | |
na ozdobu | ||
1 snítka | pažitka | |
2 plátky | lime | |
na obalení | ||
1 hrnek | hladká mouka |
Pstruhy omyjeme, osušíme, na bocích nařízneme, dobře po všech stranách osolíme a necháme asi půl hodinky v chladu odležet. Poté si rozpustíme máslo, přidáme hladkou mouku a orestujeme. Než jíška chytne barvu, přidáme vývar a promícháme, přidáme šťávu a kůru z limetky, smetanu, bílý pepř, povaříme a dosolíme podle chuti. Na pánvičce rozehřejeme máslo s trochou oleje, pstruhy jen trochu obalíme v hladké mouce a z obou stran osmažíme. Hotové pstruhy na talíři přelijeme omáčkou a ozdobíme ještě pažitkou a plátkem limetky. Pstruhy ve smetanové omáčce podáváme s rýží.
Veganské plněné papriky s rajčatovou omáčkou krok za krokem
Tip na vydatný veganský oběd na způsob oblíbené české klasiky, který vás naučíme krok za krokem. Na recept budeme potřebovat jen pár surovin a základem je samozřejmě zelenina, rýže a tofu.
Autor:Veronika
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena