Pstruh ve smetanové omáčce s limetkou

Jemný rybí filet v lahodné omáčce, kde se jemnost smetany snoubí s osvěžující pikantností limetky. Vyzkoušejte tento výborný recept.


5.02x
60 min

Postup přípravy

Pstruhy omyjeme, osušíme, na bocích nařízneme, dobře po všech stranách osolíme a necháme asi půl hodinky v chladu odležet.

Poté si rozpustíme máslo, přidáme hladkou mouku a orestujeme. Než jíška chytne barvu, přidáme vývar a promícháme, přidáme šťávu a kůru z limetky, smetanu, bílý pepř, povaříme a dosolíme podle chuti.

Na pánvičce rozehřejeme máslo s trochou oleje, pstruhy jen trochu obalíme v hladké mouce a z obou stran osmažíme.

Hotové pstruhy na talíři přelijeme omáčkou a ozdobíme ještě pažitkou a plátkem limetky. Pstruhy ve smetanové omáčce podáváme s rýží.
user-icon

autor Veronika


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pstruh ve smetanové omáčce s limetkou

Zpět na recept