Vaření.czReceptyPšenično-žitný chléb z domácí pekárny

Pšenično-žitný chléb z domácí pekárny

Tento recept zvládne každý domácí pekař - začátečník.


3.731x
160 min
5×

Ingredience

2 lžičkycukr
2 lžičkysůl
1 lžičkakmín
300 mlvoda
0.3 kostkydroždí
1 lžičkaoregano
150 gžitná mouka
350 ghladká pšeničná mouka

Postup přípravy

Do pečící nádoby vlijeme vodu, nasypeme oba druhy mouky a do každého rohu zvlášť nasypeme koření, tedy cukr, sůl, kmín a oregano. Do středu rozdrobíme droždí. Pekárnu nastavíme na základní pečící program a chléb upečeme. Po upečení pšenično-žitný chléb z domácí pekárny vyjmeme z nádoby a před konzumací jej necháme asi 20 minut vychladnout.
user-icon

autor Sarkak

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Pšenično-žitný chléb z domácí pekárny

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena