Provensálský králík

Pečený králík s provensálským kořením. Lze podávat jak s bramborovou kaší, tak i s rýží.


4.125x
0
5×

Ingredience

1-2 kscibule
1 kskrálík
1 kelímeksmetana ke šlehání

podle potřeby

slanina
sůl
hořčice
1-2 ksbobkový list
grilovací koření
provensálské koření
mletý černý pepř
celý černý pepř
celé nové koření
polévková zelenina v soli
3 kspiri piri papričky

podle chuti

máslo

Postup přípravy

Králíka naporcujeme. Porce králíka osolíme a opepříme. Pekáč vyložíme plátky uzeného bůčku nebo slaniny. Další část slaniny (bůčku) nakrájíme na kostičky a vyškvaříme na pánvi. Přidáme na plátky nakrájenou cibuli a na drobno nakrájený česnek. Po zesklovatění pak přidáme polévkovou zeleniny se solí (nebo zmrazenou zeleninu pod svíčkovou). Zalijeme vodou, podusíme a odstavíme. Do pekáče uložíme porce králíka na pátky slaniny, přidáme hořčici, grilovací koření, provensálské koření, celý pepř, nové koření a bobkový list. Vše zalijeme směsí z pánve, přidáme nahoru 3 papričky piri piri (aby šly dobře vytáhnout), poklademe plátky másla, podlijeme vodou nebo vývarem a pečeme na 200 °C doměkka. Při otáčení masa vyjmeme papričky piri piri, aby maso nebylo moc ostré. Po otočení králíka vlijeme šlehačku pro zjemnění. Provensálského králíka dopečeme odkrytého, aby se maso vypeklo do křupava. Provensálského králíka podáváme s brambory nebo rýží.
user-icon

autor Jovanna


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Provensálský králík

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena