Provensálská krkovička

Vcelku jednoduchá příprava velmi chutného oběda. Maso naložené v provensálském koření a zalité olivovým olejem získá velmi jemnou chuť a zvýší vaší touhu po Francii!


3.187x
45 min
2×

Postup přípravy

Maso očistíme a nakrájíme na silnější plátky (na steak). Lehce naklepeme, dobře okořeníme provensálským kořením a kořením na steak a potřeme je bavorskou hořčicí.

Porce vkládáme do uzavíratelné misky a postupně je zalijeme olivovým olejem. Necháme je uležet alespoň do dalšího dne.

V kastrolu s poklicí si rozpálíme max. lžíci oleje (maso je naloženo, není třeba již olej dávat). Pak vložíme připravené porce masa. Zprudka opečeme z jedné strany a otočíme. Osolíme a můžeme přidat pepř. Zakapeme worcesterovou omáčkou a přikryjeme poklicí. Pečeme doměkka, ale nepodléváme, aby maso neztratilo šťávu.

Asi po 20 minutách (kdy je maso měkké), maso vyjmeme a slijeme přebytečnou šťávu a tuk. Pak do kastrolu k výpeku přidáme smetanu na vaření, zamícháme a odstavíme. Vznikne velmi chutná omáčka, kterou podléváme porce masa na talíři nebo jí přeléváme přílohu.

Provensálskou krkovičku podáváme s česnekovými bramboráčky, ale chutnají i americké brambory nebo jiná úprava brambor. Pokrm doplňujeme čerstvou zeleninou nebo zeleninovými saláty.
user-icon

autor Stáňa


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Provensálská krkovička

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká