Krkovička na pravých hřibech

Recept na voňavé, velmi chutné a zároveň jednoduché jídlo z krkovičky a dubových hřibů.


2.919x
45 min
1×

Postup přípravy

Krkovičku omyjeme, osušíme, pokrájíme na řízky a potom na proužky o velikosti 1 x 1 x 5 cm. Sušené pravé dubáky namočíme na 30 minut do teplé vody. Cibuli očistíme a pokrájíme na tenké měsíčky.

Na rozehřátém oleji orestujeme cibuli do sklovita, přisypeme mletou sladkou papriku a za stálého míchání necháme v tuku rozpustit, přihodíme krkovičku a zprudka opékáme z každé strany do odpaření tekutiny. V této fázi maso nesolíme, aby zůstalo uvnitř pěkně šťavnaté a na povrchu s opečenou paprikovou kůrčičkou.

Přidáme dubáky i s vodou, ve které byly namočené, osolíme, promícháme, přivedeme k varu, snížíme plamen na střední a dusíme přikryté pokličkou doměkka. Podle potřeby podlijeme malým množstvím horké vody a na závěr okořeníme čerstvě mletým černým pepřem.

Krkovičku na pravých hřibech podáváme horkou s vařenou rýží, kterou posypeme čerstvou petrželovou natí.
user-icon

autor Libchen


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Krkovička na pravých hřibech

Zpět na recept