Vaření.czReceptyPřírodní plátky vepřové krkovice

Přírodní plátky vepřové krkovice

Z vepřové krkovice jde jednoduše a rychle připravit oběd, který nikoho neurazí. Na recept postačí jen trochu bylinek a olivový olej pro zvýraznění všech chutí.


4.848x
60 min
7×

Ingredience

4 lžíceolivový olej
4 lžíceplnotučná hořčice
3-4 lžičkyprovensálské koření
4 plátkyvepřová krkovice

podle chuti

sůl
pikantní chilli omáčka

příloha

8 ksbrambory

na ozdobu

cibule

Postup přípravy

Silnější plátky vepřového masa opláchneme a osušíme. Porce z obou stran posypeme provensálskými bylinkami, potřeme plnotučnou hořčicí a olivovým olejem. Podle chuti přidáme trochu chilli omáčky. Plátky masa položené na sebe v uzavřené nádobě necháme chvíli odležet. Nahřejeme si hlubší pánev s poklicí a přidáme trochu olivového oleje. Po zahřátí vložíme připravené plátky vepřové krkovice. Maso necháme krátce opékat. Jakmile se začne uprostřed plátků vylévat šťáva, maso otočíme, podle potřeby přidáme trochu oleje a přiklopíme poklicí. Necháme opékat doměkka, pokud bude třeba, podlijeme jen mírně vodou. Přírodní plátky vepřové krkovice nedusíme. Jako přílohu použijeme brambory, které oloupeme a nakrájíme na plátky. V rozpáleném oleji plátky brambor osmažíme. Lze použít fritovací hrnec. Po usmažení bramborové plátky vysypeme na talíř s ubrouskem a osušíme. Pak je přendáme do mísy a promícháme s trochou soli. Přírodní plátky vepřové krkovice podáváme se smaženými bramborovými dukátky. Maso posypeme nakrájenou cibulí.
user-icon

autor Stáňa

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Přírodní plátky vepřové krkovice

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena