Silnější plátky vepřového masa opláchneme a osušíme.
Porce z obou stran posypeme provensálskými bylinkami, potřeme plnotučnou hořčicí a olivovým olejem. Podle chuti přidáme trochu chilli omáčky. Plátky masa položené na sebe v uzavřené nádobě necháme chvíli odležet.
Nahřejeme si hlubší pánev s poklicí a přidáme trochu olivového oleje. Po zahřátí vložíme připravené plátky vepřové krkovice.
Maso necháme krátce opékat. Jakmile se začne uprostřed plátků vylévat šťáva, maso otočíme, podle potřeby přidáme trochu oleje a přiklopíme poklicí.
Necháme opékat doměkka, pokud bude třeba, podlijeme jen mírně vodou. Přírodní plátky vepřové krkovice nedusíme.
Jako přílohu použijeme brambory, které oloupeme a nakrájíme na plátky. V rozpáleném oleji plátky brambor osmažíme. Lze použít fritovací hrnec. Po usmažení bramborové plátky vysypeme na talíř s ubrouskem a osušíme. Pak je přendáme do mísy a promícháme s trochou soli.
Přírodní plátky vepřové krkovice podáváme se smaženými bramborovými dukátky. Maso posypeme nakrájenou cibulí.