Princezky

Křehké pečivo k čaji nebo kávě.


3.1158x
75 min

Ingredience

těsto

2 ksvejce
250 gmáslo
0.5 balíčkuprášek do pečiva
250 gcukr moučka
1 balíčekvanilkový cukr
500 ghladká mouka
citronová kůra

krém

250 gmáslo
250 mlmléko
150 gcukr moučka
750 mlvanilkový pudink

poleva

100 gčokoláda na vaření
50 g100% tuk

na ozdobu

pikantní marmeláda

Postup přípravy

Hladkou mouku prosejeme s práškem do pečiva a moučkovým cukrem. Přidáme citronovou kůru, vanilkový cukr, vejce, máslo a vypracujeme těsto, které dáme do chladničky odpočinout. Zatím si připravíme krém na plnění. Svaříme mléko s vanilkovým pudinkem a za občasného zamíchání necháme vychladnout. Cukr a máslo utřeme do pěny a postupně přidáváme chladný pudink. Těsto rozválíme na slabý plát. Z něj vykrajujeme oválky (srdíčka, kolečka) a rovnáme je na plech vyložený pečícím papírem a pečeme ve středně vyhřáté troubě dorůžova. Do středu každého oválku (kolečka) dáme trochu pikantní marmelády a zdobítkem uděláme kolem kroužek z připraveného krému. Přiklopíme druhou sušenkou a povrch přizdobíme rozpuštěnou čokoládou.
user-icon

autor admin_hela

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Princezky

Zpět na recept
Druh jídla
Cukroví
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně
K příležitosti
Vánoční recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena