Přepuštěné máslo - ghí

Recept, jak připravit ghí z klasického másla.


4.25x
20 min

Postup přípravy

Přepuštěné máslo má u nás již dlouholetou tradici. Připravit si jej můžeme i doma.

Zakoupené nebo domácí máslo pomalu rozehříváme ve vodní lázni vroucí vody. Průběžně z něj odstraňujeme na povrchu vzniklou sraženou bílkovinu. Až bude máslo čisté a zůstane jen čirý tuk zlatavé barvy, stáhneme ghí z ohně.

Přepuštěné máslo necháme trochu zchladnout a poté ho přecedíme přes jemné plátno nebo sítko do čisté a suché sklenice.

V uzavřené nádobě nám přepuštěné máslo - ghí vydrží až několik měsíců. Ghí je zdravější variantou na smažení a je vhodné i pro lidi, kteří mají intoleranci na mléčné výrobky. Při přepuštění se máslo zbaví mléčných bílkovin.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Přepuštěné máslo - ghí

Zpět na recept
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.