Vaření.czReceptyPřepuštěné máslo - ghí

Přepuštěné máslo - ghí

Recept, jak připravit ghí z klasického másla.


4.25x
20 min

Postup přípravy

Přepuštěné máslo má u nás již dlouholetou tradici. Připravit si jej můžeme i doma. Zakoupené nebo domácí máslo pomalu rozehříváme ve vodní lázni vroucí vody. Průběžně z něj odstraňujeme na povrchu vzniklou sraženou bílkovinu. Až bude máslo čisté a zůstane jen čirý tuk zlatavé barvy, stáhneme ghí z ohně. Přepuštěné máslo necháme trochu zchladnout a poté ho přecedíme přes jemné plátno nebo sítko do čisté a suché sklenice. V uzavřené nádobě nám přepuštěné máslo - ghí vydrží až několik měsíců. Ghí je zdravější variantou na smažení a je vhodné i pro lidi, kteří mají intoleranci na mléčné výrobky. Při přepuštění se máslo zbaví mléčných bílkovin.
user-icon

autor Michy

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Přepuštěné máslo - ghí

Zpět na recept
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena