Lehká a chuťově výtečná ryba. Recept jako stvořený pro letní grilování s rodinou a přáteli.
2 ks | pražma |
marináda | |
---|---|
2 špetky | sůl |
2 špetky | pepř |
4 lžíce | citronová šťáva |
4 lžíce | olivový olej |
6 větviček | čerstvý rozmarýn |
Pražmy omyjeme a pečlivě osušíme, na každé straně z boku pak několikrát jemně nařízneme. Rybu dostatečně osolíme, dbáme na to, aby se sůl dostala i do zářezů. Poté popepříme a pokapeme citronovou šťávou. Povrch ryb z obou stran potřeme olejem a posypeme nasekaným rozmarýnem, můžeme vložit i celé snítky rozmarýnu do zářezů na bocích ryby.
Pražmu pečeme na grilu z obou stran cca 8 - 10 minut, na povrchu by se měla utvořit zlatavá kůrka.
Grilovanou pražmu podáváme například s pečeným bramborem a grilovanou zeleninou, nebo jen s lehkým salátem. Hodit se bude určitě i sklenka vychlazeného bílého vína.
Speciál o grilování: Protože Češi grilování milují!
Grilování a opékání špekáčků na ohni k létu nepochybně patří. Opravdu pravidelně griluje až 90 % Čechů a lidé si jídlo na grilu připraví jednou za čtrnáct dní, Češi tak patří ke světové špičce v grilování. Gril zkrátka patří téměř k povinné výbavě každé domácnosti a Češi se hojně účastní i grilovacích kurzů.
autor Veronika
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena