Pravý polský Bigos

Recept na tradiční polské jídlo na svátky.


4.251x
90 min
3×

Ingredience

2 kscibule
2-3 lžícesádlo
20 dkgvepřová plec
40 dkghlávkové zelí
10 dkgsušené houby
1 plechovkarajský protlak
10 dkguzená slanina
40 dkgkysané zelí
15 dkgtočený salám

podle chuti

sůl
bobkový list
nové koření
mletý pepř

Postup přípravy

Kysané zelí scedíme, přičemž nálev ponecháme stranou, a rozkrájíme ho na drobnější kousky. Klobásu nakrájíme na kolečka a uzenou slaninu nakrájíme na kostičky. Maso nakrájíme na menší kostky. Podle chuti můžete přidat prakticky jakékoliv maso - kuřecí, krůtí, králičí, hovězí. To už záleží na vás. Ve větším hrnci si na troše rozpáleného sádla pár minut prohřejeme připravené zelí. Následně přidáme maso, podlijeme vodou a dusíme 30 minut. Poté přidáme nakrájenou klobásu a uzenou slaninu a vaříme dalších 30 minut. Vodu přiléváme opatrně - konzistence na konci by měla zůstat hustá bez vody. Přimícháme rajčatový protlak a dochutíme nálevem ze zelí. Povaříme závěrečných asi 15 minut. Pravý polský Bigos podáváme jako velmi vydatnou polévku, která výborně chutná a hodně zasytí.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Pravý polský Bigos

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Recepty z polské kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena