Polský myslivecký bigoš

Trochu náročnější recept z Polska. Rozhodně si ale pochutnáte.


3.269x
120 min

Postup přípravy

Plec očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky. Salám a slaninu samostatně nakrájíme. Salám na nudličky, slaninu na kostky. Cibuli očistíme a nasekáme najemno. Žampiony očistíme a nakrájíme

Na tuku zpěníme cibuli. Vložíme kostky masa, osolíme, přidáme papriku a dusíme. Salám si stranou osmažíme, slaninu vyškvaříme.

Dáme si zvlášť uvařit kysané zelí a hlávkové zelí. Pak zelí scedíme, dáme obě do jednoho hrnce, přidáme šťávu z masa, rajský protlak, majoránku, osmažený salám, vyškvařenou slaninu a žampiony. Vše necháme povařit, zahustíme moukou a přidáme smetanu.

Na konec přidáme podušené maso. V případě málo šťávy přidáme vodu ze zelí.
user-icon

autor kuchař


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Polský myslivecký bigoš

Zpět na recept