Pravý boršč

Recept na tradiční ruskou polévku.


3.928x
0
2×

Ingredience

2-3 stroužkyčesnek
olej
sůl
1 lžičkaocet
0.5 kgbrambory
0.2 kgcibule
kopr
0.2 kgmrkev
3 lžícerajčatový protlak
0.3 kgzelí
2-3 ksbobkový list
kysaná smetana
mletý pepř
1 kgpřední hovězí maso
červená řepa

Postup přípravy

Maso zalijeme vodou a vaříme 1,5 hodiny. Vyjmeme ho, nakrájíme na kostičky a vložíme zpět do vývaru. Zelí nakrájíme na nudličky, cibuli na kostičky. Mrkev nastrouháme, řepu nakrájíme na malé kousky, brambory na kostičky. Řepu osmahneme na oleji, přidáme ocet a rajský protlak a dusíme 5 - 7 minut. Na pánvi osmažíme cibuli, přidáme mrkev. Do vývaru přidáme brambory a osolíme. Pak přidáme zelí a vaříme 5 minut. Přidáme řepu a vaříme dalších 10 minut. Přidáme cibuli s mrkví. Pak přidáme bobkový list a podle chuti osolíme a opepříme. Přidáme drcený česnek a vaříme na mírném ohni 15 - 20 minut. Pravý boršč podáváme se smetanou a koprem.
user-icon

autor Ginger

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Pravý boršč

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Ruská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena