Nejdříve uvaříme silnou kávu. Podle chuti ji osladíme a přidáme 1 panáka Amaretta. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků.
Vyšleháme žloutky s cukrem, aby vznikl krém, který nesmí být moc řídký. Vyšleháme bílky, aby vznikl tuhý sníh. Do žloutkové pěny přidáme mascarpone, smetanu ke šlehání a poté opatrně přimícháme sníh z bílků. Osobně do tohoto přidávám trochu citronové kůry na provonění.
Poté namáčíme cukrářské piškoty do kávy a skládáme do mísy. Spodní vrstva jsou piškoty, další vrstvou je krém a pak opět piškoty. Vrstvíme, než spotřebujeme krém. Poslední je vrstva krému, kterou hojně poprášíme pravým kakaem a malinko skořice.
Pravé tiramisu připravujeme předem. Nejlépe večer. Tiramisu dáme vychladit a podáváme druhý den. Pravé tiramisu servírujeme se snítkou máty a pár kousky jahod.