Recept z hlavy rodilého slováka s vlastnoruční ukázkou.
těsto | |
---|---|
1 lžička | sůl |
1.5 hrnku | polohrubá mouka |
7 ks | brambory (střední) |
zálivka | |
200 g | zakysaná smetana |
200 g | bryndza |
příloha | |
300 g | anglická slanina |
Brambory oškrábeme a na jemném struhadle nastrouháme. Osolíme a zaděláme s moukou do těsta. Hodně záleží na vodnatosti brambor, mouku přidáváme opatrně. Těsto by mělo být lehké a lehce lepivé. Do vroucí osolené vody buď nožíkem z prkénka odkrajujeme, nebo stěrkou přes speciální cedník tlačíme malé nočky, které jsou uvařené ve chvíli, kdy vyplavou na hladinu. (Vaříme na etapy.) Po vyjmutí je propláchneme krátce studenou vodou, dáme do mísy a zakryjeme. V misce si dohladka vymícháme bryndzu se smetanou. Na pánvičce vyškvaříme na kostky nakrájenou anglickou slaninu. Na talíř servírujeme uvařené halušky, přelijeme bryndzovou zálivkou a posypeme vyškvařenou slaninou. Můžeme jemně omastit vypečeným tukem. Foto: Shutterstock.com
Recept na halušky s brynzou krok za krokem
FOTORECEPT na domácí halušky s brynzou a špekem přímo od slovenského bači. Je to opravdová lahůdka, kterou vás naučíme!
autor konvalinka
Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021 O nás |Všechny služby |Volná místa |Reklama |Servis firmám
Všeobecné podmínky |Cookies |Ochrana osobních údajů |Zpracování osobních údajů |Odstranění osobních údajůJakékoliv užití obsahu, včetně převzetí článků je bez souhlasu Economia, a. s. zapovězeno.