Bramborové halušky s cottage

Recept na bramborové halušky se sýrem cottage a slaninovými škvarečky.


4.854x
45 min
3×

Postup přípravy

Slaninu nakrájíme na jemné kostičky. Pažitku omyjeme a jemně usekáme a promícháme se sýrem cottage.
Brambory oškrábeme, omyjeme a nastrouháme na jemném struhadle. Osolíme a promícháme s mlékem. Po chvíli je scedíme přes síto a zbavíme větší části tekutiny.

Připravíme si těsto. Do nastrouhaných brambor vsypeme mouku a přidáváme jen tolik vody, aby nám vzniklo polotuhé těsto, které přisolíme a necháme na 10 minut stranou.

Vaření halušek. Větší množství osolené vody přivedeme k varu. Část těsta přendáme na zvlhčené prkénko, ze kterého nad hrncem s vařící vodou, oddělujeme nožem stejné kousky těsta. Dbáme na to, aby se halušky nepřichycovaly ke dnu. Necháme přejít varem, promícháme a opět je necháme přejít varem. Hotové halušky vyjmeme děrovanou naběračkou a ihned prolijeme studenou vodou. Stejným způsobem zpracujeme další várku těsta.

Nakrájenou slaninu rozškvaříme na hlubší pánvi dozlatova. Škvarečky vyjmeme a do výpeku přidáme olej, na kterém halušky rychle prohřejeme. Pak je přendáme do mísy a promícháme s ochuceným sýrem cottage.

Halušky rozdělíme na talíře, obložíme ledovým salátem a hustě posypeme slaninovými škvarečky.

Recept není určen pro vegetariány, ale pokud slaninu nahradíte dorůžova usmaženou cibulkou, určitě si taky pochutnáte.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bramborové halušky s cottage

Zpět na recept