Vaření.czReceptyHalušky s vejcem a uzeninou

Halušky s vejcem a uzeninou

Starý slovenský recept, který doma dělávala babička.


4.817x
60 min
4×

Ingredience

sůl
5 ksvejce
1 ksvelká cibule
mletý pepř
100 guzené maso
200 gllibová slanina

podle potřeby

olej

těsto

sůl
600 gbrambory
250 ghladká mouka

Postup přípravy

Syrové brambory oloupeme a nastrouháme najemno. Přimícháme mouku a špetku soli. Vše společně uhněteme ve vláčné těsto. Propasírujeme ho přes cedník na halušky přímo do vroucí vody a několik minut vaříme. Hotové halušky vsypeme do pekáčku s trochou oleje a promícháme, aby se nám halušky nestačily slepit. Mezitím si zvlášť na pánvičce necháme vyškvařit nadrobno nakrájenou slaninu. Na ní osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a kousky uzeného masa. Zvlášť na pánvičce si uděláme vaječinu z 5 vajec, kterou osolíme, opepříme a přidáme čerstvé bylinky, pokud máme. K haluškám přimícháme uzeninovou směs, vaječinu a krátce prohřejeme. Halušky s vejcem a uzeninou můžeme ihned podávat na oběd či večeři. Na talíři dozdobíme snítkou petrželky.
user-icon

autor Michy

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Halušky s vejcem a uzeninou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Slovenská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena