Halušky s vejcem a uzeninou

Starý slovenský recept, který doma dělávala babička.


4.817x
60 min
3×

Postup přípravy

Syrové brambory oloupeme a nastrouháme najemno. Přimícháme mouku a špetku soli. Vše společně uhněteme ve vláčné těsto. Propasírujeme ho přes cedník na halušky přímo do vroucí vody a několik minut vaříme.

Hotové halušky vsypeme do pekáčku s trochou oleje a promícháme, aby se nám halušky nestačily slepit.

Mezitím si zvlášť na pánvičce necháme vyškvařit nadrobno nakrájenou slaninu. Na ní osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a kousky uzeného masa. Zvlášť na pánvičce si uděláme vaječinu z 5 vajec, kterou osolíme, opepříme a přidáme čerstvé bylinky, pokud máme.

K haluškám přimícháme uzeninovou směs, vaječinu a krátce prohřejeme.

Halušky s vejcem a uzeninou můžeme ihned podávat na oběd či večeři. Na talíři dozdobíme snítkou petrželky.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Halušky s vejcem a uzeninou

Zpět na recept