Recept slovenského bači: Halušky s brynzou a špekem krok za krokem

Recept slovenského bači: Halušky s brynzou a špekem krok za krokem

FOTORECEPT na domácí halušky s brynzou a špekem přímo od slovenského bači. Je to opravdová lahůdka, kterou vás naučíme!

83133×

Kde nakoupit suroviny?

Aby byl výsledek perfektní, je bezpodmínečně nutné sehnat opravdu kvalitní brynzu a co nejlepší kousek špeku. Zapomeňte na různé termizované brynzy z kelímku. V dnešní době můžete sehnat kvalitní brynzu u malých prodejních stánků s výrobky ze Slovenska, které bývají v obchodních domech. Na kvalitní brynzu můžete narazit i na farmářských trzích, kde jí prodávají malí výrobci, nebo v některých sýrárnách. Špek seženete obvykle na stejném místě nebo v dobrém řeznictví. Jako nouzové řešení se nabízí anglická slanina, ale pokud se chcete držet tradiční slovenské kuchyně, tak vám slovo "anglická" snad napoví...

Fotorecept na halušky s brynzou a špekem

1) Na jemném struhadle nastrouháme 0,5 kg oloupaných brambor.

Na jemném struhadle nastrouháme 0,5 Kg oloupaných brambor

2) Přidáme 150-200 g polohrubé nebo hrubé mouky, 1 lžičku soli (můžeme přidat také 1 vejce) a těsto promícháme. Množství mouky záleží na kvalitě a typu brambor. Pokud je těsto příliš řídké, tak mouku přidáme.

Přidáme 200 g hrubé mouky, 1 lžičku soli a 2 vejce a těsto promícháme

3) Špek (asi 300 g) nakrájíme na drobné kostičky

Špek (asi 300 g) nakrájíme na drobné kostičky

4) Do vroucí vody vkládáme lžičkou vytvarované knedlíčky (lepší je použít síto na halušky). Halušky vaříme na etapy. Hotové halušky vybíráme z vody postupně. To, že jsou hotové poznáme tak, že plavou na hladině.

Do vroucí vody vkládáme lžičkou vytvarované knedlíčky

5) Na suché pánvi bez oleje vyškvaříme/opečeme kostičky špeku.

Na suché pánvi bez oleje vyškvaříme/opečeme kostičky špeku

6) Kostičky špeku vmícháme do halušek.

Kostičky špeku vmícháme do halušek

7) Brynzu rozbalíme, rozdrobíme do halušek a promícháme.

Brynzu rozbalíme a rozdrobíme do halušek

8) Hotové halušky s brynzou a špekem ihned podáváme.

Hotové halušky s brynzou a špekem ihned podáváme

9) Nejlépe se sklenicí mléka.

Hotové halušky s brynzou a špekem ihned podáváme

Milujete halušky? Zkuste recepty na halušky s brynzou, slaninou i se zelím

Halušky, bramborové noky, které má rád snad každý, stačí jen přizpůsobit suroviny, kterými je doplníme. Původně slovenské národní jídlo se i u nás těší velké oblibě, pojďme si ho připomenout a připravit na více způsobů.

Milujete

Jak využít při vaření domácí sádlo a škvarky?

Jak správně vyškvařit domácí sádlo a připravit křupavé škvarky? Jaké pokrmy dokáží škvarky vyzdvihnout o level výš? Pojďme se společně naučit základy poctivé české kuchyně pomocí vybraných receptů.

Jak

Další recepty na halušky najdete zde 

Podobné články
Recepty ke článku
Žena.cz
Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena