Nejslavnější a nejchutnější nepečený italský dezert, to je tiramisu. Budete potřebovat mascarpone, cukrářské piškoty a vajíčka.
Hodnocení
4.5
/ 5 (139x)
Doba přípravy
30 min
Chutnalo
21x
Ingredience
Ostatní
Žloutek3 ks
Cukr moučka100 g
Mascarpone1 balíček
Smetana ke šlehání1 kelímek
Cukrářské piškoty1 balíček
Na ozdobu
Hořké kakao
Podle potřeby
Silná káva
Postup přípravy
Vyšleháme žloutky s cukrem do pěny, přidáme mascarpone a zamícháme.
Zvlášť ušleháme sladkou šlehačku a smícháme dohromady.
Dno nádoby vymažeme slabě krémem.
Piškoty namáčíme do silné italské oslazené kávy espresso z obou stran velmi rychle, aby se příliš nerozmočily (kdo nemá doma mokku, použije kávu rozpustnou).
Použijeme polovinu dlouhých cukrářských piškotů, které potřeme polovinou krému.
Postup opakujeme, nahoře krém posypeme hořkým kakaem.
Pravé italské tiramisu dáme vychladit do lednice a podáváme.
Proč používáte spojení " pravé tiramisù " ? Ono je nějaké " levé tiramisù " ? V historii vaření se používá pojem " originální receptura " . Žádný pravý nebo levý. A pokud někoho skutečně zajímá originální receptura, ušetřím mu hledání. Žloutky, mascarpone, cukr, piškoty Savoiardi a kakao. Žádná smetana, žádný sníh z bílků ani žádný alkohol. A ještě dodám, že originální forma (tvar) zákusku je kulatá či kruhová, chcete-li.
ZuzkaK
Komentář k receptu Pravé italské tiramisu
Pokud budete chtít udělat z téhle lahůdky moučník pro celou rodinu, zkuste do něho dát místo kávy Caro. Děti si skvěle pochutnají.
Veronica A.
Komentář k receptu Pravé italské tiramisu
Do Tiramisu patri Savoiardi piskoty(maji je i u vas v Cr),mascarpone, zloutky s cumrem,vyslehat,bilky take,(cca z 5 cerstv.vajec)zadna smetana-to uz potom neni Prave italske tiramisu..Mozno dat i Vase dlouhe piskoty!Hlavne ne pomatan.maslo,tvaroh..;-)
do kavy se pridava i mand.liker Amaretto!"-zadny rum ani podobne!Namacet kratce piskoty!
Tatinek je Ital,i me 3deti(sestry,babicka take i me tety a sestrenice a zijeme v Italii;-)
Posypat ho je lepe kakaem az pred podavanim,pouzit kvalitni kakao i vsechny ingredience,jen tak je to lahodne Ti ra mi su-neco jako zvedni mne nahoru("rozvesel me")
Preji vsem hezky den ,Veronica
Pandora
Re:
Do pravého italského tiramisu nepatří ani Amareto.
monika
Právě jsem vyzkoušela a už se tiramisu chladí v lednici, jsem zvědavá na výsledek. Ale krém se mi zdál dost sladký a tekutý tak snad vše ztuhne jak má...