Prakovické koláče

Koláče pocházejí z Prachatického mlýna u Jilemnice a dělají se na Velikonoce.


4.07x
0

Postup přípravy

Z ingrediencí vytvoříme vykynuté těsto. Z těsta pak tvoříme kuličky o průměru 3 cm, které klademe na plech a necháme ještě chvíli kynout. Do kuliček vytvoříme důlek.

Připravíme si oblíbenou nádivku - z tvarohu, máku nebo povidel. Z vanilky, másla, cukru a hladké mouky si připravíme moučku (drobenku).

Koláček s důlkem naplníme nádivkou, okraje pomažeme rozšlehaným vajíčkem. Z moučky vyválíme slabý váleček a z něj oddělíme malé kousky, které tvarujeme na okraje koláčků. Vytvoří nám květinový dekor.

V předehřáté troubě prakovické koláče upečeme dorůžova.

POZOR! Koláče se zdobí místo drobenkou malými lupínky ze speciálního těsta, kterému se říká moučka tak, že vypadají jako kytičky. V ingrediencích uvedeno jako drobenka.
user-icon

autor janajka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Prakovické koláče

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Velikonoční recepty