Sýrový koláč s hruškou

Výborná chuťovka v podobě koláče pečeného se sýrem niva a hruškou, který podáváme jako pohoštění třeba k vínu.


0.00x
60 min

Ingredience

250 gplísňový sýr
200 mlsmetana 12%
3 ksvejce
60 gmáslo
2 kshruška

těsto

300 ghladká mouka
140 gmáslo
1 lžícevoda

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy

Začneme přípravou těsta. Z prosáté mouky, na kostičky nakrájeného másla a vody hnětením vypracujeme hladké těsto, které rozválíme na plát. Plátem těsta vyplníme koláčovou formu tak, aby vznikly asi 1 cm vysoké okraje. Poté těsto ve formě propícháme vidličkou, odložíme do lednice a necháme v chladu asi 20 minut odležet.

Mezitím si připravíme náplň. Oloupané a jadřinců zbavené hrušky nakrájíme na kostky, které na rozpuštěném másle ze všech stran opečeme do zlatohnědé barvy a necháme vychladnout. Sýr niva nastrouháme do mísy nahrubo a prošleháme se smetanou a vejci. Přidáme sůl, pepř a vychladlé hrušky.

Odležený korpus předpečeme v troubě předehřáté na 180° C asi 10 minut. Poté na něj vlijeme sýrovo-hruškovou náplň a pečeme při stejné teplotě asi 35 až 40 minut dozlatova.

Vychladlý sýrový koláč s hruškou nakrájíme na porce a podáváme jako chuťovku. Výborně chutná s olivami a salátem.

6 báječných receptů na slané koláče

Slané koláče neboli quiche jsou typickým francouzským pečivem, které podáváme nejen jako chuťovku, ale také skvěle nahradí teplou večeři. Dají se připravit na sto způsobů, ale vsaďte s námi na jistotu, vybrali jsme pro vás 6 opravdu vydařených receptů.

6

 


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Sýrový koláč s hruškou

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Silvestrovské recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena