Požarského kuře

Karbanátek z kuřecího masa obalený v houskách s rajčatovou omáčkou. Podáváme s brambory.


3.0877x
90 min

Ingredience

- -cukr
- -česnek
- -olej
- -sůl
1 ksvejce
500 grajčata
125 mlmléko
1 kscibule
3 lžícesmetana
30 gmouka
125 gžampióny
- -pepř mletý
- -bylinky
6 kshousky
- -oříšek muškátový
1 lžíceprotlak rajčatový
420 gmaso kuřecí

Postup přípravy

4 tvrdší housky nebo veku nakrájíme na kousky a zalijeme mlékem na 5 minut. Poté je vymačkáme. Kuřecí maso pokrájíme na kousky a umeleme v mlýnku spolu s houskami. Do směsi přidáme šlehačku, pepř, sůl a muškátový oříšek. Vytvarujeme karbanátky, které obalíme v mouce, vejci a na kostičky nakrájených žemlích. Dáme vychladit do ledničky a potom karbanátky smažíme v oleji z obou stran dozlatova. Necháme je okapat a dáme na plech dopéci do trouby asi na 25 minut. Rajčata, cibuli a česnek nasekáme na kousky, žampiony na plátky. Cibulku osmažíme na oleji, přidáme rajčata, protlak, česnek, bylinky, sůl, pepř a trochu cukru, vaříme asi 10 minut dokud omáčka nezhoustne, potom ji propasírujeme. Na oleji osmahneme žampiony, vmícháme rajskou omáčku a dochutíme. Karbanátky podáváme oblité omáčkou.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Požarského kuře

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Ruská
K příležitosti
Valentýnské recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena