Povidlové frgály

U nás v rodině milujeme tenké povidlové frgály. A pokud jste jen trošku zruční, zvládnete jej i vy.


3.2149x
150 min
1×

Postup přípravy

Ze 100 ml vlažného mléka, lžičky cukru, lžičky mouky a droždí vymícháme kvásek. Než vzejde, utřeme cukr s máslem a přidáme žloutky. Do této směsi přidáme vzešlý kvásek, zbytek mléka, jemně osolenou mouku a vypracujeme středně husté těsto.

Mezitím si připravíme drobenku. Máslo, hrubou mouku a cukr promícháme v míse a rukama mneme tak dlouho, dokud se nám v prstech nedělají drobné kuličky.

V hrníčku si rozpustíme máslo na potření, do kterého po zchladnutí přimícháme rum. Tuto směs použijeme k potírání upečených koláčů.

Vykynuté těsto rozdělíme na bochánky a necháme je opět vykynout. Potom rozválíme bochánky válečkem na velmi tenký plát, natřeme je povidly, posypeme drobenkou a zase necháme vykynout.

Troubu předehřejeme na 180°C. Před tím, než dáme frgály do trouby, propícháme je vidličkou. Pečeme do jemného zčervenání okrajů. Ihned po vyndání kraje potíráme máslem s rumem.

Povidlové frgály podáváme sypané moučkovým cukrem.
user-icon

autor konvalinka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Povidlové frgály

Zpět na recept