Povidla ze švestek

Recept na švestková povidla, jejich příprava je sice časově náročnější, ale výsledek stojí za to.


3.77x
150 min

Postup přípravy

Troubu zahřejeme na 160 °C.

Ovoce omyjeme, rozpůlíme, vypeckujeme a rozmixujeme. Vznikne nám pyré, které smícháme s želírovacím cukrem a kořením.

Hluboký plech pečlivě vyčistíme, nesmí na něm být ani kapka tuku. Nalijeme do něj pyré a dáme dusit do trouby. Troubu neotevíráme a pyré během dušení nemícháme. Doba dušení je závislá na velikosti a šťavnatosti ovoce, hotová jsou povidla tehdy, když se jejich červenomodrá barva změní na hnědou.

Mezitím si připravíme zavařovací sklenice (asi osm sklenic), které důkladně vypláchneme horkou vodou a na utěrce je necháme okapat. Sklenice naplníme hotovými povidly a uzavřeme víčky.

Švestková povidla uskladníme ve spíži a používáme podle potřeby.
user-icon

autor lucik


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Povidla ze švestek

Zpět na recept