Recept na polévku tentokráte ze slunného Portugalska.
Hodnocení
3.0
/ 5 (141x)
Doba přípravy
25 min
Ingredience
sůl
15 g
máslo
1 ks
cibule
200 g
rajče
10 g
hladká mouka
masový vývar
mletý černý pepř
na ozdobu
petrželka
4 ks
vejce natvrdo
Postup přípravy
Rajčata omyjeme a rozpůlíme. Cibuli očistíme a nakrájíme na menší kousky.
V hrnci rozehřejeme máslo a cibuli na něm zpěníme. Přidáme rajčata a necháme vysmahnout. Pak základ zaprášíme moukou, zalijeme vývarem a povaříme.
Uvařenou rajčatovou polévku propasírujeme.
Vejce nakrájíme na kolečka a rozdělíme do talířů. Na ně pak naléváme portugalskou rajčatovou polévku. Polévku zdobíme sekanou petrželkou.