Pórkový salát

Recept na salát z povařeného pórku, sterilované zeleniny a tatarské omáčky.


2.9669x
20 min

Postup přípravy

Pórky očistíme a nakrájíme na 2 cm dlouhé špalíčky, dáme je do vhodné nádoby, přikryjeme a povaříme asi 10 minut v mikrovlnné troubě.

Sterilovanou zeleninu a žampiony slijeme z nálevu.

Okapaný hrášek, kukuřici a žampiony vsypeme do mísy, zalijeme tatarskou omáčkou a promícháme. Uvařený pórek necháme vystydnout, okapat, pokrájíme ho na menší kousky a přimícháme k ostatním surovinám. Salát dochutíme solí, pepřem a citronem.

Pórkový salát podáváme s opečeným toastovým chlebem jako lehkou večeři či svačinu.

Foto: Shutterstock.com
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pórkový salát

Zpět na recept