Pórkové zelí

Zelí z jemně nakrájeného pórku lze použít jako přílohu i hlavní chod, recept ocení nejen vegetariáni. Chutná skvěle a je za chvilku na stole.


4.36x
20 min

Postup přípravy

Pórek dobře očistíme a nakrájíme na jemno.

V hluboké pánvi rozehřejeme olivový olej a pórek na něm prudce orestujeme, poté osolíme, opepříme, zalijeme trochou horké vody a za občasného promíchání podusíme. Pórkové zelí stačí dusit 5 - 7 minut. Na závěr zelí dochutíme octem a podle potřeby také špetkou třtinového cukru.

Pórkové zelí podáváme jako zeleninovou přílohu i hlavní chod (pro vegetariány).
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pórkové zelí

Zpět na recept