Pórkové zelí

Zelí z jemně nakrájeného pórku lze použít jako přílohu i hlavní chod, recept ocení nejen vegetariáni. Chutná skvěle a je za chvilku na stole.


4.36x
20 min

Ingredience

3 kspórek
1 lžíceolivový olej

podle chuti

sůl
mletý barevný pepř
třtinový cukr
jemný ocet

podle potřeby

voda na podlití

Postup přípravy

Pórek dobře očistíme a nakrájíme na jemno. V hluboké pánvi rozehřejeme olivový olej a pórek na něm prudce orestujeme, poté osolíme, opepříme, zalijeme trochou horké vody a za občasného promíchání podusíme. Pórkové zelí stačí dusit 5 - 7 minut. Na závěr zelí dochutíme octem a podle potřeby také špetkou třtinového cukru. Pórkové zelí podáváme jako zeleninovou přílohu i hlavní chod (pro vegetariány).
user-icon

autor Michy

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Pórkové zelí

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena