Pórkové ragú

Povařený pórek v rajčatové omáčce bude chutnat nejen vegetariánům, ale určitě i milovníkům masíčka.


2.91109x
45 min
1×

Ingredience

česnek
sůl
30 gmáslo
ocet
petrželka
50 gpórek
1 lžícerajčatový protlak
15 ghladká mouka

Postup přípravy

Pórek nakrájíme na kousky dlouhé asi 3 cm a uvaříme v osolené a mírně okyselené vodě doměkka. Vyjmeme je a necháme okapat.

Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji vývarem z pórku. Do takto připraveného vývaru přidáme rajčatový protlak a krátce povaříme. Ochutíme ho solí, vmícháme utřený česnek, nadrobno nasekanou petrželku a nalijeme na pórek.

Pórkové ragú ihned podáváme.
user-icon

autor 59


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pórkové ragú

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Rumunská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.