Pórkové knedlíčky do polévky

Domácí pórkové knedlíčky do vývarů. Hodí se také do zeleninové, drůbeží či hovězí polévky s nudličkami.


4.822x
30 min

Ingredience

1 ksvejce
2 lžícemáslo
1 lžícesolamyl
150 gpórek
1 lžícehladká mouka

podle chuti

sůl
muškátový oříšek
mletý černý pepř

podle potřeby

5-6 lžicstrouhaná houska

Postup přípravy

Pórek očistíme, jemně usekáme, zpěníme na másle a necháme zcela vychladnout. V míse rozšleháme jedno velké vejce, vmícháme orestovaný pórek, sůl a pepř. Nyní směs zahustíme strouhankou, moukou a solamylem, dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem a necháme asi 10 minut odpočinout.

Z těstíčka uděláme stejně velké knedlíčky ve velikosti malého vlašského ořechu, které zvolna vaříme ve vroucí osolené vodě asi 6 - 7 minut. Doporučuji jeden knedlíček uvařit nejdříve na zkoušku a podle potřeby těsto zahustit strouhankou.

Uvařené knedlíčky scedíme, necháme okapat a podáváme v horkém vývaru se zeleninou a nudličkami.





Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pórkové knedlíčky do polévky

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.