Nejen vegetariáni si pochutnají na tomto jídle.
1 ks | žloutek |
40 g | tuk |
600 g | pórek |
40 g | hladká mouka |
pepř a sůl | |
2.5 dl | smetana nebo šlehačka |
Očištěný pórek nakrájíme na 10cm kousky a vložíme do osolené vody. Vaříme asi 5 minut. Vývar slijeme a odstavíme.
Z tuku a mouky připravíme světlou jíšku, kterou zředíme vývarem z pórku. Dobře prošleháme, osolíme, opepříme a povaříme. Přilijeme smetanu nebo šlehačku a dále vaříme, až omáčka zhoustne.
Před dokončením vmícháme do omáčky žloutek. Porce pórku dáme na předehřáté talíře a přelijeme je omáčkou. Podáváme s bramborem.
autor Vilienka
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena