1 ks | žloutek | |
40 g | tuk | |
600 g | pórek | |
40 g | hladká mouka | |
pepř a sůl | ||
2.5 dl | smetana nebo šlehačka |
Očištěný pórek nakrájíme na 10cm kousky a vložíme do osolené vody. Vaříme asi 5 minut. Vývar slijeme a odstavíme.
Z tuku a mouky připravíme světlou jíšku, kterou zředíme vývarem z pórku. Dobře prošleháme, osolíme, opepříme a povaříme. Přilijeme smetanu nebo šlehačku a dále vaříme, až omáčka zhoustne.
Před dokončením vmícháme do omáčky žloutek. Porce pórku dáme na předehřáté talíře a přelijeme je omáčkou. Podáváme s bramborem.
Autor:Vilienka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena