Pomalý gyros

Recept na vynikající úpravu masa pečeného opravdu velmi pomalu.


4.36x
2×

Ingredience

3 kscibule
1 balíčekkoření gyros
0.5 kganglická slanina
0.5 kgkuřecí maso
0.5 kgvepřové maso

Postup přípravy

Vepřové a kuřecí maso nakrájíme přes vlákna na tenké plátky a rozklepeme. Do silnostěnné pánve s těsnící pokličkou (Pozor, důležité!) vrstvíme v pořadí vepřové maso, koření, kuřecí maso, tučnější anglickou slaninu, až vše navrstvíme do kupy, kterou zajistíme jehlou nebo špejlí. Kolem poklademe oloupané rozpůlené cibule. Potom masovou směs přikrytou nebo dobře zabalenou v alobalu dáme do trouby se spodním a vrchním ohřevem (Ne horkovzduch!) a pečeme asi 7 hodin při 90 °C. Poté teplotu zvýšíme na 120 °C a pečeme dalších 5 hodin. Po celou dobu pečení nesmíme pokličku odkrýt. Teprve až nakonec pokličku odstraníme a při 160 °C dopečeme kůrku (skoro zbytečné) podle vlastního uvážení. Výpek a cibuli odstraníme a gyros podáváme na míse. Každý si odřezává maso podle chuti. Pomalý gyros podáváme se studenou grilovací omáčkou, zeleninovým salátem, pečenými brambory nebo toasty. Třináct hodin přípravy vás nesmí odradit, protože výsledek se vyplatí!
user-icon

autor žravec

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Pomalý gyros

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena