marináda | ||
---|---|---|
4 ks | kuřecí prsa bez kosti a kůže | |
3 lžíce | koření Gyros | |
5 lžic | panenský olivový olej | |
směs | ||
2 ks | cibule | |
0.5 kostky | kuřecí bujón | |
2-3 lžíce | hořčice | |
2 hrnky | voda nebo vývar | |
podle chuti | ||
2 špetky | pepř a sůl | |
podle potřeby | ||
2 lžíce | hladká mouka | |
3 lžíce | smetana 12% | |
příloha | ||
2 hrnky | rýže | |
1 ks | mrkev |
Maso nakrájíme na tenčí nudle, dáme do mísy, posypeme kořením na gyros a zalijeme olivovým olejem. Takto necháme minimálně hodinu odpočinout. Poté rozpálíme pánev a maso na ní zprudka orestujeme spolu s cibulí nakrájenou na plátky. Když maso pustí šťávu, můžeme přidat kuřecí bujon pro lepší šmak a necháme jej rozpustit. Přidáme dvě až tři lžíce hořčice, promícháme a zalijeme trochou vody nebo vývaru. Dochutíme solí a pepřem. Po změknutí masa zaprášíme omáčku trochou mouky a zjemníme několika lžícemi smetany. Kuřecí gyros podáváme s rýží uvařenou spolu s hrstí nastrouhané mrkve.
Autor:Veronika
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena