Recept z libového vepřového masa a koření chutná s téměř každou přílohou.
500 g | vepřová plec |
1 plechovka | Fazole v chilii omáčce (450g) |
marináda | |
---|---|
3 stroužky | česnek |
2 lžíce | kečup |
2 lžíce | olivový olej |
3 lžičky | koření Gyros |
podle chuti | |
sůl | |
podle potřeby | |
olej na smažení |
Vepřové maso rozkrájíme na malé kousky nebo na nudličky. Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Maso promícháme s kečupem, olivovým olejem, česnekem a gyros kořením. Necháme uležet, nejlépe do druhého dne. Naložené maso zprudka osmažíme na rozpáleném oleji. Smažíme tak dlouho, dokud není maso měkké a šťáva z masa se nevysmaží. Pak k vepřovému přidáme obsah plechovky "Fazole v chilli omáčce" a společně na prohříváme ještě asi 5 minut. I šťávu z fazolí necháme částečně odpařit. Maso s fazolemi podle chuti osolíme. Vepřový gyros s fazolemi můžeme podávat s těstovinami nebo rýží. Chutná i se smaženými hranolky.
Pečeme vepřové maso: Nejlepší recepty našich babiček
Inspirujte se recepty z vepřového masa, které jsou sice časově náročnější, ale za ten výsledek stojí. Kdy jindy než o víkendu se vrhnout na vepřovou pečeni nebo pomalu pečené koleno.
Vepřová krkovice, panenka i kotleta v originálních receptech
Vepřové maso je v Česku jedním z nejoblíbenějších. Nejlibovějšími druhy vepřového masa jsou kýta, kotleta a panenka. Vybrali jsme pro vás pár receptů, které užijete o víkendu na slavnostní oběd, ale i přes týden jako rychlovku pro celou rodinu.
autor Dana
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena