Maso nakrájíme na tenké nudličky, cibuli najemno a vložíme do mísy. Zasypeme grilovacím a gyros kořením, pokapeme olejem a vše důkladně promícháme. Do druhého dne necháme v lednici odležet.
Rajčatovou passatu nalijeme do mísy a dle chuti osladíme cukrem. Klobásku a papriku nakrájíme na kostičky, cibuli nakrájíme najemno. Do hrnce nalijeme olej a po rozehřátí vsypeme masovou směs z předešlého dne a necháme osmažit. Jakmile je maso osmažené, přidáme nově nakrájenou cibuli a osmahneme. Poté vlijeme část rajčatové passaty, přidáme klobásku a papriku a vaříme. Po odpaření vody, přidáme další část passaty a opět necháme odpařit vodu. Po odpaření vlijeme zbytek passaty a opět odpaříme vodu. Maso by mělo být již hotové, pokud ne, přilijeme vodu a necháme znovu podusit. Následně ochutíme solí a pepřem. Jakmile je maso měkké, vsypeme arašídy a promícháme.
Masové ragú ala gyros s arašídy podáváme nejlépe s rýží.