Gyros v pita chlebu

Recept na výbornou pochoutku orientální kuchyně.


1.03x
30 min

Postup přípravy

Jehněčí a kuřecí maso omyjeme, osušíme a rozkrájíme na 2 cm silné plátky. Cibuli nakrájíme nadrobno, petrželku nasekáme na jemno a česnek prolisujeme.

Smícháme všechny přísady marinády - olivový olej, oregano, nakrájenou cibuli, nasekanou petrželku, prolisovaný česnek, mletý římský kmín, mletý černý pepř a citronovou šťávu. Do zapékací misky položíme plátky masa, zalijeme marinádou a nejméně na 4 hodiny odložíme do chladničky.

Marinované maso vyjmeme, osolíme a grilujeme z obou stran, přitom po obrácení znovu potřeme marinádou a rozkrájíme na špalíčky.

Chleby pita potřeme olejem a zlehka ogrilujeme. V misce smícháme okurku nastrouhanou nahrubo, bílý jogurt, ocet, sůl a pepř. Ochuceným jogurtem potřeme opečené pita chleby, poskládáme na ně maso, rajčata a cibuli. Pokapeme chilli omáčkou a srolujeme.

Gyros v pita chlebu ihned podáváme například se zeleninovým salátem.
user-icon

autor 1-2-3


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Gyros v pita chlebu

Zpět na recept