Gyros v pita chlebu

Recept na výbornou pochoutku orientální kuchyně.


1.03x
30 min

Ingredience

300 gkuřecí prsa
chilli omáčka
300 gjehněčí maso
4 kschléb pita

marináda

2 stroužkyčesnek
1 hrstpetrželka
1 kscibule
1 lžíceoregano
1 dlolivový olej
1 lžícecitronová šťáva
2 špetkymletý římský kmín
1 špetkamletý černý pepř

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

podle potřeby

rajčata
cibule

omáčka

1 ksokurka
1 dlbílý jogurt
1 lžícevinný ocet

na potření

4 lžíceolivový olej

Postup přípravy

Jehněčí a kuřecí maso omyjeme, osušíme a rozkrájíme na 2 cm silné plátky. Cibuli nakrájíme nadrobno, petrželku nasekáme na jemno a česnek prolisujeme. Smícháme všechny přísady marinády - olivový olej, oregano, nakrájenou cibuli, nasekanou petrželku, prolisovaný česnek, mletý římský kmín, mletý černý pepř a citronovou šťávu. Do zapékací misky položíme plátky masa, zalijeme marinádou a nejméně na 4 hodiny odložíme do chladničky. Marinované maso vyjmeme, osolíme a grilujeme z obou stran, přitom po obrácení znovu potřeme marinádou a rozkrájíme na špalíčky. Chleby pita potřeme olejem a zlehka ogrilujeme. V misce smícháme okurku nastrouhanou nahrubo, bílý jogurt, ocet, sůl a pepř. Ochuceným jogurtem potřeme opečené pita chleby, poskládáme na ně maso, rajčata a cibuli. Pokapeme chilli omáčkou a srolujeme. Gyros v pita chlebu ihned podáváme například se zeleninovým salátem.
user-icon

autor 1-2-3

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Gyros v pita chlebu

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Arabská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena