Pomalu pečené vepřové plecko s uzenou paprikou

Recept na snadnou přípravu vepřové pečeně s chutí uzené papriky. Tento pomalý způsob pečení zachová pravou chuť masa.


2.811x
160 min

Postup přípravy

Vepřové plecko omyjeme, osušíme, prošpikujeme česnekem a osolíme. Plecko položíme do pekáče na vepřové sádlo, posypeme celým kmínem a uzenou paprikou. Nakonec plecko podlijeme studenou vodou a přikryjeme na těsno alobalem.

Vepřové plecko vložíme péct do trouby vyhřáté na 120 °C a pečeme plných 5 hodin. Maso nepřeléváme a nepodléváme. Po uvedené době odstraníme alobal, zvýšíme teplotu na 200 °C a pečeme ještě asi 25 minut, dokud se na povrchu nevytvoří pěkná vypečená kůrčička. V pekáči zůstane poměrně mnoho výborné šťávy vypečené z plecka.

Tímto způsobem upečené plecko má pravou masovou chuť, přitom je měkké a šťavnaté s uzenou chutí. Horké maso vybereme na desku, zabalíme do alobalu a necháme asi 30 minut odpočinout, aby se ustálily šťávy a potom pokrájíme na plátky.

Pomalu pečené vepřové plecko s uzenou paprikou podáváme teplé se zelím a domácím vařeným knedlíkem, dobře chutná i se špenátem a brambory na jakýkoliv způsob.

Za studena podáváme vepřové plecko s čerstvým domácím chlebem a domácími nakládanými sladkokyselými okurkami nebo domácí čalamádou. Vypečenou šťávu slijeme do sklenice a po ztuhnutí natíráme na chléb nebo pečivo.
user-icon

autor Libchen


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pomalu pečené vepřové plecko s uzenou paprikou

Zpět na recept