Pomalu pečené kuře s dušeným zelím a knedlíkem

Kuře je po této přípravě křehké, šťavnaté, snadno se odděluje od kosti a je dokonalým požitkem z dobře upečeného kuřecího masa.


5.01x
160 min

Ingredience

2 lžícesůl
10 dkgtuk
1 špetkakmín
1 kskuře

příloha

4 lžícecukr
1 špetkasůl
0.5 kscibule
1 lžícemouka
1 lžičkakmín
2 lžícevoda
2 baleníkysané zelí

těsto

1 špetkasůl
1 ksvejce
1 hrnekmléko
1 ksprášek do pečiva
2 ksrohlík
2 hrnkypolohrubá mouka

Postup přípravy

Naporcované kuře nebo kuřecí stehna omyjeme a dobře osušíme, nasolíme, posypeme celým kmínem a vložíme do pekáče s kousky tuku. Troubu předehřejeme na cca 150 °C a zakryté pečeme zhruba 2,5 - 3 hodiny. Troubu pokud možno po dobu pečení neotvíráme. Po třech hodinách zvýšíme teplotu na 200 °C a dopékáme bez poklice zhruba třicet minut, během kterých maso chytne barvu a utvoří se na něm křupavá kůrčička. Příprava rychlých a jednoduchých houskových knedlíků: Mouku, vejce, mléko, prášek do pečiva, sůl a na malé kousky nakrájené rohlíky smícháme v míse, vytvoříme vláčné těsto, které necháme chvíli odpočinout. Poté tvoříme knedlíky které vaříme 15 - 20 minut v osolené vodě, vyjmeme, propícháme a nakrájíme nití nebo kráječem. Příprava dušeného zelí: Kysané zelí podusíme v kastrolu spolu s nakrájenou cibulí, trochou soli, cukrem a celým kmínem, zahustíme trochou mouky rozmíchané ve vodě. Pomalu pečené kuře podáváme s houskovým knedlíkem a dušeným zelím.


Recept na houskový knedlík krok za krokem


Dušené zelí, jak ho neznáte: S jablky, mangem i ve škubáncích


Pokud máte rádi dušené zelí, máme pro vás pár receptů, které doplní vaši kuchařku. Klasické bílé a červené dušené zelí obohatíme o jablíčko nebo mango, zelí použijeme k přípravě zelných škubánků a šišek, nechybí ani bramborové knedlíky, ke kterým zelí prostě patří.


Dušené


8 dokonalých receptů na pečené kuře


Jednoduché recepty na oběd, který ocení celá rodina. Pečené kuřátko s masem odpadajícím od kosti a zlatavou křupavou kůrčičkou v osmi různých chuťových variacích.


8

user-icon

autor Veronika


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pomalu pečené kuře s dušeným zelím a knedlíkem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.