Pomalu pečené kuře s dušeným zelím a knedlíkem

Kuře je po této přípravě křehké, šťavnaté, snadno se odděluje od kosti a je dokonalým požitkem z dobře upečeného kuřecího masa.


5.01x
160 min

Postup přípravy

Naporcované kuře nebo kuřecí stehna omyjeme a dobře osušíme, nasolíme, posypeme celým kmínem a vložíme do pekáče s kousky tuku. Troubu předehřejeme na cca 150 °C a zakryté pečeme zhruba 2,5 - 3 hodiny. Troubu pokud možno po dobu pečení neotvíráme. Po třech hodinách zvýšíme teplotu na 200 °C a dopékáme bez poklice zhruba třicet minut, během kterých maso chytne barvu a utvoří se na něm křupavá kůrčička.

Příprava rychlých a jednoduchých houskových knedlíků: Mouku, vejce, mléko, prášek do pečiva, sůl a na malé kousky nakrájené rohlíky smícháme v míse, vytvoříme vláčné těsto, které necháme chvíli odpočinout. Poté tvoříme knedlíky které vaříme 15 - 20 minut v osolené vodě, vyjmeme, propícháme a nakrájíme nití nebo kráječem.

Příprava dušeného zelí: Kysané zelí podusíme v kastrolu spolu s nakrájenou cibulí, trochou soli, cukrem a celým kmínem, zahustíme trochou mouky rozmíchané ve vodě.

Pomalu pečené kuře podáváme s houskovým knedlíkem a dušeným zelím.

Recept na houskový knedlík krok za krokem

user-icon

autor Veronika


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pomalu pečené kuře s dušeným zelím a knedlíkem

Zpět na recept