Polský boršč

Velmi sytá polská polévka zjemněná smetanou.


2.91521x
120 min

Postup přípravy

Polovinu červené řepy nadrobno nakrájíme, zalijeme šálkem vody, přidáme chlebové kůrky a necháme 3 - 4 dny kvasit.

Maso (vepřové nebo uzené) vložíme do horké osolené vody a vaříme. Když je téměř měkké, přidáme na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu, zbytek řepy, česnek a uvaříme do měkka. Potom maso vyjmeme a nakrájíme na kostky. Do polévky přidáme kvas a nakrájené maso a krátce povaříme.

Do polského boršče vmícháme smetanu, aby dostal boršč jemnější chuť a ihned podáváme.
user-icon

autor 59


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Polský boršč

Zpět na recept