Polský boršč

Velmi sytá polská polévka zjemněná smetanou.


2.91521x
120 min

Ingredience

1 ksčesnek
sůl
60 gceler
80 gmrkev
60 gpetržel
250 gvepřové maso
125 mlkysaná smetana
200 gčervená řepa
chlebová kůrka

Postup přípravy

Polovinu červené řepy nadrobno nakrájíme, zalijeme šálkem vody, přidáme chlebové kůrky a necháme 3 - 4 dny kvasit. Maso (vepřové nebo uzené) vložíme do horké osolené vody a vaříme. Když je téměř měkké, přidáme na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu, zbytek řepy, česnek a uvaříme do měkka. Potom maso vyjmeme a nakrájíme na kostky. Do polévky přidáme kvas a nakrájené maso a krátce povaříme. Do polského boršče vmícháme smetanu, aby dostal boršč jemnější chuť a ihned podáváme.
user-icon

autor 59

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Polský boršč

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Recepty z polské kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena